Koffie - Repair Club Lochem

Over het Repair Club Lochem

Het Repair Café Lochem is gestart op 18 juli 2013. Inmiddels bestaan we dik vijf jaar, hebben we ruim 750 apparaten van de afvalberg gered en meer dan 850 klanten mogen ontvangen. In onze eigen ruimte in het Stadshuus, Markt 3 (begane grond), waar we drie keer per week officieel open zijn, willen we nog meer apparaten en andere zaken repareren. Dit alles is mogelijk door de inzet van een groep hardwerkende en enthousiaste vrijwilligers.

Stichting Repair Café wil repareren op een moderen manier terugbrengen in de lokale samenleving.  Ze stelt zich ten doel om reparatiekennis te behouden en te verspreiden, en de sociale cohesie te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van inspirerende en laagdrempelige bijeenkomsten.

De computerbank Lochem valt onder Stichting Repair Club Lochem. De computerbank ontvangt af en toe computers van bedrijven en particulieren. Vrijwilligers maken ze ‘schoon’ en installeren nieuwe software om ze gratis weg te geven aan mensen die ze nodig hebben maar ze zelf niet kunnen betalen. ,,We zijn er nog lang niet! Behalve computers zijn er ook nog beeldschermen, toetsenborden, muizen en kabels nodig. Die zitten er helaas niet bij”, zegt Peter ten Cate. Wie deze over heeft kan ze inleveren bij het Stadshuus aan de Markt 3.

Om hulp vragen is voor veel mensen lastig. Niemand loopt graag te koop met het feit dat je bepaalde dingen niet kunt betalen. Ook worden er vraag veel persoonlijke gegevens gevraagd waarmee je moet aantonen dat je onvoldoende inkomen hebt. De computerbank werkt anders. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen bij Repair Café Lochem en aan Manfred vragen wat hij zou kunnen doen voor je.

Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen en niet gevraagd naar inkomen. Wel worden wat persoonsgegevens gevraagd als er een computer wordt verstrekt om bij te houden waar de computer zich bevindt.

Bij het Repair Café is het overigens ook mogelijk om een computer te laten repareren. Dat is kostenloos maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Webdesign: SYGIT.NL | All rights reserved.